Asta´s historie

2021-07-14


Hej - jeg hedder Asta. Og jeg er lidt genert og forvirret. Det burde jeg ikke være med det navn jeg har fået, som betyder" stjerneklar". Så må man da kunne finde vej. Men det kan jeg ikke. Det går altid galt. Tænk dig forleden dag fløj jeg ind i det forkerte fuglehus! Konen derinde skældte ud, og ungerne skræppede så højt, at man skulle tro, de var store ænder. Sikke dog en ballade. Og de andre fugle skreg af grin, hver med sit næb!

Selv derhjemme i mit eget fuglehus er jeg faret vild. Jeg kunne ikke lige finde ud af, hvilken vej jeg skulle ud, så jeg vendte forkert og dunkede hovedet mod bagvæggen, Mit næb blev helt bøjet, -men jeg fortalte ikke de andre hvordan det var gået til. Det var godt nok for pinligt.

Jeg skal helst følges med nogen, der kender vejen, så jeg kommer det rigtige sted hen og er der til tiden. Så det er godt at have venner, der kan det. Men det er SÅ irriterende ikke selv at kunne finde den rigtige vej. Det eneste gode der kan ske, er at jeg sommetider ender et sjovt eller spændende sted, fordi jeg er fløjet forkert. Engang fløj jeg ind i et løvebur, men det var nu lidt for spændende. Den havde nogle kæmpepoter, som den prøvede at ramme mig med. Heldigvis er sådan en lille fugl som mig lynhurtig, og jeg fandt den rigtige vej ud gennem tremmerne. Det var meget heldigt.

Kan du finde vej?