Kunstfugle


I Kunstner Ulla Haussø har fremstillet 7 fugle til projekt Forsøgshaven 2021. I processen har kunstneren ladet sig inspirere af fuglene fra Skjern Enge. Fuglene er udført i farvestrålende plexiglas og alle fugle har deres eget gamle danske navn. Du kan således på din tur rundt i haven møde: Holger, Oluf, Palle, Ejner, Thyra, Asta og Dagmar.

Ved siden af fuglene finder du et skilt med QR koder - scan denne og få en eventyrlig fortælling om den enkelte fugl.

Hej - jeg hedder Frida, som betyder "smuk og elsket"- er det ikke bare et fint navn? Det passer altså godt til mig for der er mange som elsker mig- og jeg er smuk, både udenpå og indeni. Altså ikke for at prale.

Hej - jeg hedder Asta. Og jeg er lidt genert og forvirret. Det burde jeg ikke være med det navn jeg har fået, som betyder" stjerneklar". Så må man da kunne finde vej. Men det kan jeg ikke. Det går altid galt. Tænk dig forleden dag fløj jeg ind i det forkerte fuglehus! Konen derinde skældte ud, og ungerne skræppede...

Hej - jeg hedder Ejner, og faktisk betyder det navn, at man kæmper alene. Og jeg er tit alene, men ved ikke rigtig hvorfor. Og jeg tør altså ikke spørge de andre.

Hej -jeg hedder Palle. Desværre betyder navnet lille- så det er jeg godt nok sur over. De andre fugle siger jeg er et brokkehoved og altid sur. Det irriterer mig altså. For det første har jeg ikke noget brokkehoved, men et flot fuglehoved med næb og det hele og for det andet, er jeg ikke ALTID sur. Faktisk er jeg...

Hej - jeg hedder Holger. Jeg synes selv jeg har et megaflot navn som betyder "stor kriger"- og det er lige hvad jeg er. Stærk og modig er jeg- ligesom ham der hedder Holger Danske, som der er skrevet om i bøgerne og i nogle sange. Og så er der lavet en statue af ham. Det kunne jeg også godt...

Hej - jeg hedder Dagmar. Mit navn betyder "fred"- og jeg er en meget fredelig fugl. Altid venlig og hjælpsom. Hvis der er nogen der mangler noget til deres rede finder jeg det, eller giver noget fra min egen rede.

Hej -jeg hedder Thyra. Det betyder "en der hjælper" og det gør jeg nærmest altid. F.eks. hvis en fugleven er ved at få en orm galt i halsen. Så kommer jeg og dasker den i ryggen med min ene vinge, så ormen kommer op igen og ud. Men sommetider får jeg skæld ud for min hjælp! Er det måske ikke...

Hej - Jeg hedder Oluf, som faktisk betyder forfader. Dvs. at jeg er en slags første far for alle verdens fugle. Er det ikke sejt.