Kunstfugle

2021-04-30

Kunstner Ulla Haussø har fremstillet 7 fugle til projekt Forsøgshaven 2021. I processen har kunstneren ladet sig inspirere af fuglene fra Skjern Enge. Fuglene er udført i farvestrålende plexiglas og alle fugle har deres eget gamle danske navn. Du kan således på din tur rundt i haven møde: Holger, Oluf, Palle, Ejner, Thyra, Asta og Dagmar. 

Klik på bjælken øverst på siden under overskriften: Kunstfugle. Her har Ulla Haussø skrevet et lille eventyr om alle de 7 fugle. 

I Forsøgshaven kan du ved hjælp af QR kode læse eventyrerne ved hver enkelt fugl.

Frida´s historie

Hej - jeg hedder Frida, som betyder "smuk og elsket"- er det ikke bare et fint navn? Det passer altså godt til mig, for der er mange, som elsker mig-og jeg er smuk, både udenpå og indeni. Altså ikke for at prale.

Om foråret står jeg lige midt i mellem nogle buske med store lilla blomster. Akkurat samme farve som mig. Buskene hedder Rododendron, men det synes jeg er svært at sige. Så det gør jeg ikke. Ellers laver jeg ikke så meget, men det er faktisk også et arbejde at stå hele dagen og se smuk ud og blive beundret.

Det eneste der irriterer mig ved mig selv, er mine tunge, tunge jernben. Det er megasvært at gå med dem, og det gør jeg hver eneste nat. I går faldt jeg, og kunne ikke selv komme op igen. Så lå jeg der og kunne ikke sige et pip. Heldigvis kom Thyra, hende der hjælper, og som står et andet sted i haven. Hun fik mig op på benene igen, så jeg kunne komme tilbage på min plads. Det går jo ikke at jeg sådan forsvinder. Måske du kom og ville snakke med mig. Tænk, hvis jeg så ikke var der.

Men du må altså prøve at komme og se mig igen næste forår, hvor jeg står mellem de lilla blomster-som jeg ikke kan sige helt rigtigt. Men jeg lærer det nok. Jeg skal bare øve mig. Og de fleste elsker mig alligevel.

Har du også mange, der elsker dig? 

Thyra´s historie

Hej - jeg hedder Thyra. Det betyder "en der hjælper" - og det gør jeg nærmest altid. F.eks. hvis en fugleven er ved at få en orm galt i halsen. Så kommer jeg og dasker den i ryggen med min ene vinge, så ormen kommer op igen og ud. Men sommetider får jeg skæld ud for min hjælp! Er det måske ikke uretfærdigt? Den fugleven, som var ved at kvæles i ormen, sagde slet ikke tak-men sagde i stedet for: "Øv-nu er ormen væk, og så får jeg ingenting at spise. Flyv væk med dig- og du skal ikke hjælpe mig en anden gang"

Har man hørt mage til utaknemmelighed. Jeg tror nu nok, den kunne få brug for min hjælp en anden gang. Alle har brug for hjælp til noget, både dyr og mennesker. Også mig. Tænk, forleden dag fløj jeg så højt, at jeg ramlede hårdt ind i en luftballon- og slog mig. Heldigvis sad der to søde børn i den, og de fangede mig ind, så jeg kunne flyve med dem tilbage. Og så jeg fik oveni købet nogle solsikkefrø af dem. Så alt endte jo godt med deres hjælp. Men næste gang jeg flyver højt ønsker jeg, at det er et flyvende tæppe jeg basker ind i. Det er meget blødere end en luftballon. Og så har sådan et flyvende tæppe frynser, der minder lidt om fjer,  som man kan lege med.

Hjælper du også somme tider nogen?